Tidens Minde – bryggerrommet

2015 06 Tidens Minde-det lille stedet for de store beslutningene

Tidens Minde fikk sin godkjenning som serveringssted og innvilget skjenkebevilling i juli 2015. Faste åpningstider er fredag og lørdag kl 18.00-22.00.
Det er utvidede åpningstider i perioden mai-august, følg med på Tidens Minde sin facebook-side.

Hva er Tidens Minde?
Tidens Minde er et bryggerrom i kjelleretasjen i Søragadå 13 med inngang gjennom Galleri Centauri. Bryggerrommet er satt i stand og fremstår som en spennende attraksjon i byen.
Rommet ble bygget av huset første eier, Fredrik Lundin, i 1857 og ble da benyttet som gjæringsrom for ølproduksjon. Dette lille rommet har vi kalt opp etter Fredrik Lundin sin båt, en jakt ved navn Tidens Minde. Veggmaleriet av jakten «Tidens Minde» er malt av Skudeneshavn-maleren Dag Einar Alfsen. Møblene er designet og plass-laget av pubvert Knut Arne Nygaard. Trappen og kjellerlemmen som benyttes som rekkverk for trappen i åpningstidene er designet av pubverten og hans kone Eli Margrete Stølsvik. Kunstmaler Dag Einar Alfsen har designet og skaffet tilveie mast, taljer og tau som fungerer som en hendig heiseanordning for kjellerlemmen når Tidens Minde skal åpne og stengt for dagen.

Mursteinene i vegger, tak og trapp er opprinnelige og ble produsert på L.C. Aas Teglverk på Madla ved Stavanger. Teglverket ble overtatt og drevet av Alexander Kielland, en av de fire store klassiske forfatterne i Norge. Mursteinene fra dette teglverket var kjent i Europa for sin unike kvalitet, og produksjonsmetoden ble patentert. Hver stein har innstøpt navnetrekk på flatsidene for å bevise opprinnelse og kvalitet. Navnetrekkene er synlig på noen av steinene i trappoppgangen og i «vinduskarmen» ved tappekranene.

Skapet på veggen er mest sannsynlig laget av møbelsnekker Risdal som hadde sitt snekkerverksted i lokalene som nå benyttes av Galleri Centauri.